Szőrmók Állatorvosi Rendelő
                                             
Szeretettel és hozzáértéssel várjuk Önt és Kedvencét

Viharpánik

 

Hogyan segíthetünk kedvenceinknek?
Legfontosabb, hogy kutyusainkban legyen regisztrált mikrochip, és a regisztráció a gazdi aktuális telefonszámát és címét tartalmazza. Fontos, hogy a kutyán legyen nyakörv is, a gazdi telefonszámát tartalmazó bilétával.
Ha a kutyust megtalálják, így még hamarabb hazajuthat.


A vihar kitörésekor kedvenceinket engedjük (zárjuk) be, praktikusan a lakásba, hiszen hol is nyugodhatna meg leghamarabb, mint a gazdi mellett?
Ha a kutyus kifejezetten viharpánikos, a nyári hónapokban fokozottan vigyázzunk rá! A vihar kitörésekor ezek az állatok a rettegéstől se látnak, se hallanak, csak rohannak a vihar elől, és semmilyen kerítés nem képes őket megállítani. Ilyenkor a vihar kitörése előtt, még mielőtt az állat zaklatott lenne, célszerű nyugtató hatású állatgyógyászati készítményeket alkalmazni. Ma már többféle természetes hatású szer és erős hatású nyugtató közül választhatunk, így kedvenceinknek kiválaszthatjuk a nekik legmegfelelőbb készítményt. A kutyust azonban ilyenkor is célszerű beengedni, mert a nyugtató hatása alatt utcára kerülő állat teljesen védtelen a forgalommal szemben.

 

Vigyázzunk állatainkra, hogy a nyár gondtalan legyen!